Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2012 02:29 - Ритъмът на Балканите
Автор: agalina Категория: Изкуство   
Прочетен: 1029 Коментари: 0 Гласове:
1



"Ритъмът на Балканите" събира в едно разнообразието от танцови движения и музика, характерни за България, Гърция, Турция и Румъния. Дава Ви възможност да се потопите в дебрите на народния фолклор, да усетите полъха на средиземноморските ритми и да вкусите от екзотиката на Ориента. Освен разнообразната интернационална програма, момичетата от фолклорна формация „Агалина” Ви предлагат истински атрактивно изпълнение на всеки един танц, предизвиквайки вашите усмивки и повишавайки настроението Ви.
image

„Шопкини”
– „От Витоша по-високо нема, от Искъра по-длибоко нема, от Софийското поле по-широко нема, от шопу по-убав и арен човек нема!” Това е то, темпераментът на шопа. Тази агресивност и самочувствие най-ярко личат в изящните движения, бързина и пъргавост на шопските танци. Момичетата от фолклорна формация „Агалина” ще ви предложат грациозен женски шопски танц, наситен с красиви за гледане, сложни по изпълнение и атрактивни движения. Именно шопските ритми ще накарат сърцето Ви да бие лудо, а краката да потропват в неравноделните тактове на музиката.  
image

„Турска магия” – Момичетата на фолклорна формация „Агалина” с атрактивна визия Ви представят традиционния турски танц „Зейбек”. Той е широко разпространен в цялата страна, но най-вече в Западен Анадол. Танцът се изпълнява под съпровода на традиционните турски инстументи: два тъпана, две зурни и две баглами. Дублирането позволява да звучат две мелодии едновременно. Ритъмът на турската музика ще събуди у Вас чувствата за мистичност, романтика, изящество и красота, които ще оставят незабравим спомен в сърцата на цялата компания. image

„Полъх от средиземноморието” – Насладете се на един модерен и нетрадиционен поглед към класическото гръцко „Сиртаки”. Момичетата на фолклорна формация „Агалина”, преобразени в типични гърци, чиято душа е изпълнена с нежност и романтика, ще ви поднесат един чувствен танц в ритъма на „Зорбас”.
Румънският танц на пингвините – Този танц е истинско забавление за цялата компания. Фолклорна формация „Агалина” ще предостави на Вас и Вашите гости възможността да научат закачливия танц на пингвините.
 



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: agalina
Категория: Изкуство
Прочетен: 35619
Постинги: 14
Коментари: 4
Гласове: 19
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930